Kycklinggryta med färska örter

[Foto: Hemmakatten]
 
Igår blev det kycklinggryta till middag. En hel färsk kyckling styckades i lår, bröst och vingdelar. Bryntes sedan i olivolja i en stor gryta tillsammans med färska morötter och örter från landet (timjan, persilja, basilika, salvia, gräslök) samt salt och peppar. Efter ca 10 minuter hällde jag på 3 dl matgrädde, 2 tsk fransk senap, 1,5 msk tomatpuré, några droppar kinesisk soya och mot slutet för att få lite mer sting en aning kalvfond. Till detta serverades ris och fetaostsallad. Mumsigt med en gryta nu när det börjar bli kallare ute.
 


[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0