Parmesangratinerad lax

[Foto: Hemmakatten]
 
Parmesangratinserad lax på en bädd av spenat och coctailtomater är ett recept som har blivit en favorit den senaste tiden. Och väldigt lätt att göra. Jag använder lax i det här receptet men det går lika bra med en annan fisk. Jag kombinerade två recept på nätet till min egen variant.
 
Ingredienser (2 personer)
2 laxfilér
100 gram spenat
6-8 coctailtomater
1 vitlöksklyfta (kan hoppas över)
1 burk creme fraiche
2-3 dl matgrädde
1,5 dl riven parmesanost (eller annan god hårdost du gillar. Senast använde jag en blandning av parmesan, gruyère och chevrette).
1-2 tsk torkad basilika
 
Gör så här
Tina fisken. Stek bladspenat i olivolja. Jag använde fryst spenat men går lika bra med färsk (dock behöver du lite mer då). Salta och peppra. Om du vill ha vitlök i så finhacka klyftan och stek med spenaten en minut eller två. Ta ur spenaten ur pannen och lägg över den i en ugnsfast form. Täck botten. Lägg på fiskfilérna. Dela coctailtomaterna i halvor och lägg runt fisken. Riv osten och blanda den med creme fraiche och den torkade basilikan. Ev lite salt och vitpeppar. Bred oströran över fisken. Häll grädden runt om i formen. Vill du ha en "smalare" rätt så kan du hoppa över grädden så klart, det är en smaksak.

Gratinera i ca 200 grader i 25 minuter. Servera ris eller pasta till samt en grönsallad för att lätta upp det hela. Gott gott i gott gott...!
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2013 Hemmakatten
Mina texter & bilder får ej kopieras eller användas utan mitt tillstånd.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Åh, vad gott det där lät och såg ut! Skrev ut receptet, måste prova någon dag!

2013-11-19 @ 18:39:02
URL: http://landinskan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0