Middag

[Foto: Hemmakatten, Fänkålssoppa på gång, med saffran, gott!]
 
I lördags var det bror kocken som stod för middagen. Och gott smakade det som vanligt. Det blev en femrätters anrättning. Vi började med fänkålssoppa med saffran, sedan svamrisotto och därefter helgrillad oxfilé med klyftpotatis med två såser: en rödvinssås samt en kall gräddfilssås med grillad paprika, fetaost och vitlök. Efter en liten paus var det dags för en ostbricka och slutligen kvällens dessert en limesufflé. Genomgående serverades franska viner. Till soppa och risotton ett vitt vin, och till resten av middagen blev det ett rött vin som fanns som tillfälligt parti på Systembolaget men min bror har näsa för att leta upp nya goda viner... :) 
 
Vi hjälptes åt med matlagningen och då går det ju mycket lättare och fortare. Trevligt att laga mat och ha sällskap. Bilderna är tyvärr inte så bra (ljuset så här års är obefintligt) men det smakade desto bättre. Några av recepten finns på nätet, bl.a. fänkålssoppan (vi hoppade över vitlöksscampin och persilja). Rödvinssåsen finns här - rekommenderas!
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2013 Hemmakatten
Mina texter & bilder får ej kopieras eller användas utan mitt tillstånd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0