Moules Poulette

[Foto: Hemmakatten]
 
Vitvins- och gräddkokta musslor är en fransk delikatess som jag gör ibland. Enkelt och mycket gott. Perfekt en en fredags- eller lördagkväll med ett glas vitt till. Gärna Nya Zeeländska Stoneleigh som är ett friskt och mycket gott vin. Obligatoriskt till är också färsk baguette i skivor för att verkligen kunna ta tillvara den goda såsen.
 
Vitvinskokta musslor - Recept 2 personer
(som huvudrätt, eller till 4 personer som förrätt)
 
3-4 msk smör
1 hackad gul lök
4-5 finhackade vitlöksklyftor
1 bunt hackad persilja
färsk timjan (eller torr)
färsk gräslök (finhackad)
4 dl torrt vitt vin
2-3 dl grädde
1 nät musslor
salt
ev vitpeppar
 
Skölj musslorna och sortera bort de trasiga. Om du är noga, skrapa även bort "skägget". Släng de musslor som inte stänger sig vid sköljningen. Svetta lök, vitlök och kryddörterna i matfettet utan att de tar färg i en rymlig kastrull med lock. Häll på vitvin och grädde och låt koka upp. Lägg i musslorna. Lägg på locken och låt koka/ånga i 3-5 minuter tills musslorna har öppnat sig. Lyft ur musslorna, sortera bort de som inte har öppnat sig (de kan vara "döda" och skall inte ätas!). Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka musslorna och ös såsen över dem. Klart för servering!
 
Ursprungsreceptet finns här.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2013 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0