Vegetariskt

[Foto: Hemmakatten]
 
En av helgens middagar blev en vegetarisk variant av gratäng som jag fick tips om tidigare i veckan. Det kanske inte blev någon omedelbar favorit men det är alltid kul att prova något nytt. Funderar på om rätten går att utveckla en aning, kanske ha i squash istället för aubergine, samt ha i ett lager av gratängost eller mozzarella under filodegen, om man nu ska ha den kvar. Men det blir vid ett annat tillfälle.
 
Recept vegetarisk gratäng ca 2 personer
1 paket fryst spenat eller en påse med färsk
1 aubergine
8 stora skogschampinjoner eller portobello
1 paket philadelphiaost
grekisk filodeg
ev 1-2 vitlöksklyftor samt 1/2 purjolök
salt, peppar, grillolja
 
Gör så här
Skär auberginen i tunna skivor, salta och låt svettas i 30 min. Stekt sedan i olivolja tills skivorna fått fin färg. Lägg i botten av en ugnsfast form. Stek spenaten och lägg som ett lager ovanpå auberginen. Nästa steg är svamparna som gröps ur och där lägger man i en blandning av färskost och ev pressad vitlök och stekt purjolök. Svamparna läggs ovanpå spenaten och penslas med grillolja. Slutligen lägger du ett lager av filodeg över hela anrättningen som också penslas med grillolja.
 
Grilla i ugnen 200 grader i 20 minuter. Servera med sallad och/eller potatismos.
 
© COPYRIGHT 2012 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0