Middag


[Foto: Hemmakatten]

Kvällens sena middag blir snarlik den som är på bilderna. Faktiskt nästan identisk till innehållet förutom att jag inte tar med köttet denna gång. Även om det är gott! Som vid just denna måltid entrecôte som är aningen röd i köttet när den serveras. Finns inte mycket bättre. Ugnsbakade körsbärstomater (se recept längre ner), klyftpotatis grekisk sallad samt två sorters såser; bearnaise och grönpepparsås. En middag för kungar, eller drottningar i det här fallet ;)

Rött, prisvärt vin till: en rioja vid namn Campo Viejo. Det behövs ingen efterrätt med den här varmrätten om man säger så. Mätt är bara förnamnet. Ikväll tänker jag inte bli lika mätt men njuta oerhört av att det är onsdag och imorgon ledigt!



[Foto: Hemmakatten]

Ugnsbakade körsbärstomater
Lägg kvisten med tomater i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, flingsalt, och valfri örtkrydda. Jag tog timjan. Det går även att ta lite balsamvinäger och socker, det ska jag göra nästa gång för att få ännu mer smak. Baka i ugnen i 1 timma på 150 grader. Om du höjer värmen för att snabba på processen kan du täcka över tomaterna med ugnsfolie.

© COPYRIGHT 2012 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer
Postat av: angelica

Åh, en entrecot, lite röd! Mums! (mysiga bilder!)



Kram o tack för kommentaren hos mig! Ha en fin dag!

2012-05-17 @ 08:53:59
URL: http://angeliqe.blogg.se/
Postat av: Helena

Åh, vad gott det ser ut! Vad spännande det vinet låt. Det måste jag prova snart:)

Önskar dig en toppenhelg! Kram

2012-05-18 @ 22:38:43
URL: http://baklust.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0