Ugnsbakad färskpotatis


[Foto: Hemmakatten]

Häromkvällen gjorde jag en god middag bestående av ugnbakad lax, ugnsbakade färskpotatis, vitvinssås och grekisk sallad. Blev så glad när jag såg färskpotatis i matbutiken då det är bland det bästa jag vet. Fast den ska inte kokas utan göras i ugn. Det är nämligen en höjdare! Gör så här: Skrubba potatisen (välj små så går det snabbare) och lägg i ugnssäker form. Ringla över olivolja, flingsalt och dill (jag tog fryst). Låt stå i ugn i 175-200 grader i ca 45 minuter. Kan behövas en timma. Potatisen blir underbart mjuk och god.

Vitvinssåsen är enklast möjliga: 2 dl vitt vin som får reduceras till hälften tillsammans med en fiskbuljongtärning. Häll i 2 dl crème fraiche samt lite vitpeppar. Klart!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2012 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0