Middag


[Foto: Hemmakatten]

Trettondagsafton igår. Jag ville göra något extra till middag. Dels hade jag ingredienser kvar sedan nyår, dels ville jag testa en ny soppa som min bror gjorde nyligen. Som aptitretare blev det crustader med créme fraiche, rödlök och löjrom samt parmaknyten med en röra på färskost, svarta oliver och soltorkade tomater. Sedan serverade jag en mycket smarrig fänkålssoppa med kräftstjärtar och bladpersilja. Enligt receptet ska man ta fänkål och purjolök men jag bytte ut löken mot palsternacka, en mild rotfrukt som fungerar lika bra. Gott var det i alla fall och en fin stund vid matbordet.

Julsakerna är äntligen borta och blommig "vårduk" från Serholt ligger på plats. Inspirerande bara det! ;) Snart dags att ge sig ut i det friska och soliga vädret. Ha en fin lördag höll jag på att skriva, men det är ju bara fredag. Härligt!

Recept på fänkålssoppan med saffran, cayenne och citron hittar du hos Manfreds matblogg.


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2012 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer
Postat av: Barnens Hjältar

Åh vad gott det ser ut, riktigt lyxigt :-)

2012-01-07 @ 20:48:53
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0