Lycka


[Foto: Hemmakatten]

Jag har läst en del om lycka den senaste tiden. Ämnet är intressant, både ur ett generellt perspektiv och på ett personligt plan. Det finns alltid något att lära sig eller inspireras av, för att försöka öka sitt välmående och lycka i vardagen. För det är de små gesterna som håller i längden. Som sätter guldkant på tillvaron en helt vanlig tisdag.  Många gånger handlar det om att ha en positiv förväntan på vad som komma skall. Att vara förväntansfull och se fram emot kommande positiva händelser är en av de mest pålitliga källorna till lyckokänslor i vardagen. Och ju större hopp och tillförsikt du har om ditt liv och din framtid, desto mer troligt är det att du beter dig på ett sätt i nuet som kommer att generera denna lycka i framtiden, tex att stärka vänskap eller kärlek, förbättra dina prestationer, äta bättre, träna mer, spara pengar till en semester, hus, eller liknande. Förväntningarna inför det som komma skall är en lycka i sig. Och ditt beteende blir därefter. Och lyckan väntar både runt hörnet och uppbringas här och nu. En bra ekvation tycker jag! :)

Där ser man hur viktigt det är med förhållningssätt. Har jag ett positivt förhållningssätt och en positiv förväntan på det som väntar i livet framför mig, inför morgondagen, veckan som kommer eller nästa månad, kommer jag även bete mig på ett sätt så att den positiva känslan/upplevelsen har större chans att uppfyllas.

Det gäller verkligen att välja glädje, att tänka "rätt" för att underlätta för sig själv. Det är inte helt lätt alltid. I alla fall inte för mig. Det är min största utmaning och om jag nu ska ha något nyårslöfte i år så är det att försöka så gott det går att välja glädje och att ha en positiv förväntan. En harmonisk, lugn och förväntansfull inställning till det som komma skall. Att se fram emot det som är bra. Att medvetet skapa händelser att se fram emot. Att känna en positiv lust och förväntan inför en situation, ett möte, en människa. Att tro på att det kommer att ordna sig. Att förvänta mig ett glädjefullt beslut. Att tro på att känslorna finns där. Tro på att lyckan är uppnåelig både i det lilla och det stora. Jag vill välja det som är bra för mig. Välja den som är bra för mig. Valet är lycka och blir på så sätt lycka. Det är tisdagens val.


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2012 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0