Längtan



[Foto: Hemmakatten]

Jag kan inget annat än konstatera att jag titt som tätt längtar till sommmaren. Den varma årstiden är ändå min favorit, hela perioden från april till september med höjdpunkten runt juli. Solen, värmen, ljuset. Ja, då känns allt lätt, luftigt och ledigt. Jag försöker hitta ett liknande förhållningssätt även under vinterhalvåret men av någon anledning är det ibland en riktigt stor utmaning. Vissa dagar känns underbara, andra gråa med ett inbyggt motstånd. Men något som alltid lyfter tillvaron är uppskattning, glädje och nyfikenhet. Oavsett årstid. Att lära sig något nytt; en ny färdighet eller kunskap, ställas inför en ny utmaning eller kanske få en ny erfarenhet - det ger energi. Att lära känna en ny person, att få uppskattning på sitt jobb, ge en kollega eller vän en komplimang, att lyssna på en bra låt som gör att man vill dansa loss, njuta av höstens gyllene löv, ta en kopp te, samtala med bästa vännen, resa till sitt favoritställe eller upptäcka en helt ny ort eller plats, ja - det finns mycket att glädjas åt i det lilla i vardagen.

Men allra mest guldkant på tillvaron sätts tillsammans med andra människor. Som bjuder på sig själva, som har humor och som får mig att må bra. Där jag kan vara mig själv och där samspelet fungerar. Att få energi av andra betyder mycket. Men minst lika roligt, om inte ännu mer tillfredsställande, är det att få visa andra sin uppskattning. Några vänliga ord kostar så lite. Det kan vi alla bjuda på. Jag försöker vara rak och säga när jag är nöjd. När jag uppskattar någon eller något. För ofta låter vi sådant vara osagt. Men jag försöker att inte ta något för givet. Och tala om och vara tydlig när jag upplever något jag gillar. Jag försöker vara medvetet tacksam för bra dagar, och tacksam för de fina människor som finns i mitt liv. Ni vet vilka ni är. Och så är det tisdag. Bara en sådan sak. Det tackar jag särskilt för! :)




[Foto: Hemmakatten]

Bilderna idag är från ett av sommarens besök på Käringön i den mysiga butiken Biddevind. Ja, ibland får man faktiskt längta och tänka tillbaka. Så länge man inte glömmer att ta vara på nuet - och drömma framåt.





[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer
Postat av: Fröken Udda

Gud så mysigt det ser ut!

2011-10-26 @ 12:32:10
URL: http://frokenudda.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0