The A-team

Liam Neeson & Bradley Cooper
[Foto: IMDb.com]

Jag är barnsligt förtjust i actionfilmer och The A-team gör ingen besviken på den fronten. Här är det action från första till sista filmscenen. Och det är välgjort med en humoristisk glimt i ögat, precis på rätt sida gränsen som jag gillar. Filmen bygger på den populära tv-serien från 80-talet med samma namn. Men det här är bättre. Mer fart, mer action, bättre effekter och om jag får säga det; bättre (och snyggare) skådisar.

The A-team handlar om fyra soldater som har jobbat tillsammans under flertalet år med farliga, hemliga uppdrag i det militära; Den erfarne översten Hannibal Smith [den alltid lika karismatiska Liam Neeson] är den strategiska hjärnan bakom deras framgångrika planer. Charmören och snyggingen "Faceman" [Bradley Cooper] som av någon anledning alltid lyckas få till det med en kvinna under uppdragen. Den smågalne, om inte helgalna, men vassaste piloten som armén har att erbjuda i form av Murdoch [Sharlto Copley] samt den urstarka alltid pålitliga Baracus [Quinton 'Rampage' Jackson] som kan köra och ta teamet framåt i vilket fordon som helst under vilka omständigheter som helst.

Efter att ha blivit grundlurade under en operation i Bagdad döms alla fyra i alpha-teamet till fängelse och vanärat avsked från militären som de tjänat hela sina vuxna liv. Nu måste de försöka rymma och samla styrkan en sista gång för att bevisa sin oskuld och ta fast den som satte dit dem. De har CIA och ett korrumperat elitförband efter sig och blir jagade av den amerikanska försvarsmakten. Det är actionspäckat så det förslår. Snyggt och häftigt filmat med inbäddade komiska repliker och smarta vändningar. Lättsamt och lättsmält. The A-team är helt i min smak.

The A-team
[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0