Petersons krog


[Foto: Hemmakatten]

Om du vill ta en tur inte bara till västkustens pärla Käringön utan även till mathimlen och tillbaka är det till Petersons krog du ska bege dig. Du bjuds på smaksensationer som når himmelska höjder. Personalen står för utmärkt service och ett vänligt familjärt bemötande. Det märks att killarna & tjejerna trivs på sin arbetsplats och är stolta över den fantastiska matprodukt de levererar. Inredningen är rustik med marina inslag vilket har en avslappnande inverkan så fort du sätter din fot i lokalen. Och besöket är en njutning från början till slut, från första till sista tuggan. Kombinationen av den välsmakande maten och den vidunderliga utsikten över havet gör kvällen till en upplevelse utöver det vanliga.

Pilgrimsmusslor

[Foto: Hemmakatten]

Nytt för i år är den stora tillbyggda bryggan som vätter ut mot havet. Där går det att lägga till med båten och sedan ta steget upp för att avnjuta den läckra menyn. Eftersom vi är på Käringön, det bästa som västkusten har att erbjuda, är det fisk och skaldjur som dominerar menyn. Vilket är helt rätt. Förrätten av pilgrimsmusslor respektive toast skagen får smaklökarna att dansa av glädje. Vi fortsätter sedan med paradrätten långarygg med soya och ingefärssmör samt mandelpotatispuré. Jag kan lova att det inte fanns en droppe kvar på tallriken av den gudomliga såsen. Jag har inte ätit något liknande eller så välsmakande tidigare.

Petersons krog har ingen stjärna i Michelinguiden men är definitivt en stjärna bland svenska restauranger, inte bara i skärgården utan i landet i stort. Allt stämmer: maten, bemötandet och stämningen. På Petersons krog känns det som hemma. Fast bättre. Godare mat på tallriken och bättre service. (I alla fall jämfört med mitt kök.) :) På Petersons är du välkommen precis som du är!


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer
Postat av: Cissi

Vilket charmigt ställe :)

2011-07-25 @ 13:41:39
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Emelie - PT och kostrådgivare

Ser superhärligt ut!!

2011-07-25 @ 23:09:13
URL: http://bodybybeijer.blogg.se/
Postat av: cicci

ser hel mysigt ut!

2011-07-26 @ 08:54:38
URL: http://cicci79.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0