Planering


[Foto: Hemmakatten]

Har bläddrat en hel del i trevliga kokböcker för att få inspiration till nyårsafton. Då är det knytkalas hos vänner som gäller och jag har fått fördrink med tilltugg på min lott. Ett tacksamt inslag som går att göra både aptitretande och smakrikt. Min favorit Monika Ahlberg kommer väl till pass igen. Har tre kokböcker av henne och det är lätt att fastna i de vackra bilderna och lockande recepten. Det finns mycket som jag vill laga framöver.

Men vad det gäller lördagens begivenhet lutar jag mig mot gamla favoriter som jag vet smakar gott; parmaknyten med färskoströra samt crustader med créme fraiche, rödlök- och romröra. Och så tänkte jag prova en ny variant som jag fått som tips; ostbollar med oliver eller tunnbrödsrulle med rökt lax och pepparrotsvisp. Tror det kan bli en bra kombination med tre olika sorters tilltugg. Till detta tar jag ut svängarna en aning och testar något helt nytt på dryckesfronten. Möjligt att man bara ska köra på säkra kort en sådan här middag men om det var färgen eller flaskan som lockade vet jag inte. Det blir i alla fall en rosa champagne, Paul Goerg Rosé. Hoppas, hoppas den är god nu! Någon som har provat den? Jag återkommer med bilder och omdöme på både mat och dryck!

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0