Middag på Caleo

Restaurang Caleo i Göteborg
Pilgrimsmusslor till förrättItalienskt öl: Birra Moretti
[Foto: Hemmakatten]

Igår startade Kulturkalaset i Göteborg. Och det märktes. Fullt med folk på Avenyn en vanlig tisdagkväll och hiphoprytmer strömmade från Götaplatsen och nådde oss när vi satt på den trevliga restaurangen Caleos uteservering. Tonerna var medryckande och maten likaså. En smaksymfoni som faktiskt överraskade på ett mycket positivt sätt. Till förrätt tog vi svartpepprade pilgrimsmusslor med hummerskum och syrlig dillyogurt. Varmrätten blev kvällens special på fetaostfylla kalvfärbiffar och till efterrätt valde mitt sällskap glass medan jag slog till på en ljummen chokladtryffelkaka med pannacottaglass. Oj vad gott! Min middagspartner provade två olika sorters öl som kan rekommenderas; italienska Birra Moretti samt svenska Pistonhead. Båda fungerade som ett bra komplement till maten, faktiskt bättre än mitt vin. Jo, jag fick provsmaka. :)

Vår servitris för kvällen var perfekt uppmärksam och vänlig. En person som definitvt befann sig på rätt ställe. Och jag skulle kunna tänka mig att göra Caleo till mitt ställe. Jag vill definitivt tillbaka och njuta av den goda maten och den höga stämningen på uteserveringen. Kan väl erkänna att jag var väldigt mätt efteråt och vad passade bättre då än att strosa på Avenyn och svänga i takt till sambatonerna som genljöd från ett musikaliskt begåvat ungdomsband. Fin kväll överlag!

Svensk lager: PistonheadVarmrätt: fetaostfyllda kalvfärsbiffar
Ljummen chokladtryffelkaka med pannacottaglassFin kväll på Avenyn
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer
Postat av: Designtjejen/Emmelie

Men mums så otroligt gott!!! Jag skulle också vilja vara i Göteborg nu och bara mysa.. åhh.. jag är ju därifrån men jag är så sällan hemma nu och jag går aldrig ut och egentligen bara "njuter".. tyvärr!

Kramar

2011-08-17 @ 21:27:17
URL: http://designtjejen.blogg.se/
Postat av: LYDIA

efterräten ser ju skaplig ut!

sv: haha tack :D gammal tävlingbild :P

2011-08-18 @ 09:11:41
URL: http://tolthesten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0