Love Happens

Aaron Eckhart i Love Happens
[Foto: IMDb.com]

”Ibland kan livet, trots att man anstränger sig, bjuda på citroner. När detta händer har du två alternativ min vän. Du kan göra en sur min eller göra lemonad.”

Så inleds filmen Love Happens och citatet kommer från den framgångsrika föreläsaren Burke Ryans självhjälpsbok. Den handlar om att bearbeta sorg och har gjort stor succé. Burke är numera en framgångsrik föreläsare och ordnar workshops för att hjälpa människor vidare efter en tung förlust. Burke Ryan, som spelas av den sympatiska Aaron Eckhart, är fenomenal på att hjälpa andra människor men problemet är bara att han själv har fastnat i sorgen efter sin fru som gick bort i en bilolycka för tre år sedan. På ytan verkar allt bra, han är charmig och välartikulerad, men djupt inom honom svider sorgen som ett oläkt sår. Saknaden är fortfarande stor och livet haltar. Mitt i allt detta möter Burke den spontana och kreativa floristen Eloise [Jennifer Aniston]. En jordnära, livsbejakande person som lever sitt liv inte helt fritt från dåliga beslut och misstag men hon försöker i alla fall göra det bästa av tillvaron. Hon ger Burke en välbehövlig knuff i rätt riktning och nytt perspektiv på livet. Kanske tillräckligt mycket för att han ska våga börja leva igen, och ta sig ur den bubbla som sorgeprocessen har kapslat in honom i. Och trots sin ringrostighet på kärlekens område verkar chansen stor att den och livsglädjen ska börja spira igen.

Jennifer Aniston
[Foto: IMDb.com]

Befriande nog är den begynnande kärleksrelationen ganska perifer i filmen och Burkes resa mot försoning i sorgen det centrala. De bästa scenerna utspelas mellan Burke och en av deltagarna i workshopen. Den motsträviga Walter [John Carroll Lynch] som har förlorat sin älskade son och där förlusten har raserat hela hans tillvaro; karriär, äktenskap och sammanhang. Walter har tappat fotfästet i livet och har svårt att komma på rätt köl igen. Burke hjälper honom vidare och jag blir faktiskt riktigt berörd av detta samspel. Det finns ett djup på sina ställen i filmen som tilltalar mig. Det är inte bara en romantisk film, utan den bjuder på tänkvärda situationer från livet som känns äkta och viktiga. Dessutom görs ett glimrande inhopp av Martin Sheen som Burkes svärfar. Kärnfullt och humoristiskt.

Love Happens
är en film att bli glad av. Tänkvärd på sina håll, upplyftande och inspirerande. Kärleken kan slå ner när du minst anar det. Och då gäller det att ta vara på ögonblicket! Love Happens bjuder på en mysig filmstund helt klart.

Love Happens
[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten


Kommentarer
Postat av: Designtjejen/Emmelie

Vad fina bilder du hade nedan!! Vad mysigt ändå med en myskväll! Här har varit riktigt bra väder hela dagen men jag har hört att det ska bli höstrusk imorgon! Då ska det mysas!!!! Åh.. Love and Other Drogs. nej, jag har inte sett den. Var tvungen att googla.. den ser jätte bra ut!! Jag är förtjust i Anne H med! Tycker hon ofta är bra. Du får berätta sedan hur den var! Hoppas att du får en mysig kväll!

kramar

2011-08-27 @ 18:45:27
URL: http://designtjejen.blogg.se/
Postat av: Helena

visst gör man :)



Den filmen verkar bra. Den ska jag se nån kväll. tack för tipset.

2011-08-27 @ 19:24:55
URL: http://helenaskvarter.blogg.se/
Postat av: Cissi

Den har jag sett :)

GILLAR sånna filmer!

2011-08-29 @ 09:47:42
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Lina - hus&bus

Såg den för ett tag sedan, en riktigt mysig film!

2011-08-30 @ 20:56:13
URL: http://husochbus.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0