Lars Lerin

Det sista ljuset av Lars Lerin
[Foto: Lars Engelhardt, hämtat från Borås Konstmuseum]

Missa inte chansen att se Nordens bästa akvarellkonstnär! Just nu pågår en utställning på Borås Konstmuseum med "ljusets mästare" Lars Lerin. Han anses vara Nordens främsta inom sitt område. Inför utställningen i Borås som pågår fram till den 7 mars har Lerin tömt sitt personliga museum Laxholmen i värmländska Munkfors samt målat flera nya verk. Det är Lerins enskilt största utställning sedan Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm 2008-2009.

För några år sedan såg jag några av Lerins alster på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn och blev imponerad. Då var det bostäder till mäklarannonser han hade tagit sig an och jag kan tänka mig att försäljningsobjekten sålde som smör. Ingen har sett så levande, konstnärliga och vackra hus- och lägenhetsannonser varken före eller efter den kampanjen. Inget motiv är för banalt för denna målarvirtuos. Både det lilla och det stora skildras med samma skicklighet och känsla. Allt från huskatterna, grannarna i Värmland, till HSB-kvarter och Lofotens vidunderliga natur blir mästerverk av Lerin.

Verk av Lars Lerin
[Motiv från Lofoten. Foto: Hämtat från ogupblogspot.com]

Lerin är inte bara en fantastisk akvarellkonstnär utan också författare. Han har givit ut ett flertal böcker där hans bilder sammansmälter med minst lika målande text. Den senaste i raden heter "En liten konstnär" som handlar om hans uppväxt. Livet har verkligen inte gått på räls för Lerin, och det speglas i hans konstnärsskap. Hans kreativitet och känliga penselföringen har trots, eller tack vare, detta blivit än mer utkristalliserad och unik. Men livets ibland mörka kräftgång verkar ha ersatts av nyfunnen lust. Det finns numera ett hoppfullt ljus i de värmländska skogarna.

Läs mer om Lars Lerin och hans utställning på Borås Konstmuseum.

Mer om Lars Lerin och hans konstnärsskap.

Verk av Lars Lerin Verk av Lars Lerin
[Foto: Gunnar N, hämtat från Zenitkultur.com]


© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0