Musselfest

Vininkokta musslor
[Foto: Hemmakatten]

Nu har min bror varit kock igen och en vanlig vardagkväll blev plötsligt som en resa till Frankrike. Kylan utanför huset kändes betydligt längre bort i det härligt varma köket som direkt när jag kom innanför dörren bjöd på lockande dofter. På menyn stod vininkokta musslor. Fantastiskt gott och enkelt att göra. Musslorna kokar i en lag på vitt vin, vitlök, hackad lök och färska örtkryddor (i detta fall tror jag det var persilja, timjan och gräslök). Mot slutet tillsätts grädde som rundar av smaken perfekt. Till detta serveras färsk pain riche. Då kan all den goda vinsåsen tas upp av brödet och inget behöver lämnas kvar i tallriken. Ett kallt glas vitt till för den som önskar blir pricken över i:et. Bon appétit!

Vackra vinglas från Iittala i serien Essence och bestick Boda Nova Oval steel.


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0