Morden i Midsomer

Morden i Midsomer. Här med Jason Hughes & John Nettles.
[Foto: IMDB.com]

Igår kväll tände jag ljus, drack te och avnjöt det sista avsnittet för i sommar av Morden i Midsomer. Och sista avsnittet för skådespelaren John Nettles som går i pension som mordutredare. En smula nostalgiskt måste jag erkänna. Detective Chief Inspector Barnaby har varit en trogen sommargäst under så många år i mitt liv. Ett stående gemytligt inslag och jag måste erkänna att jag kommer att sakna det. Visserligen kommer en fortsättning med kusinen John Barnaby så småningom men det blir inte detsamma. Jag tycker nog att John Nettles som spelar DCI Tom Barnaby hade ganska många säsonger kvar i sig som kriminalare i Midsomer.

Men, men, nu är det dags att stänga butiken och jag får hålla till godo med mina DVD-boxar istället. Men det blir inte samma stämning som att slå på SVT en sen sommarkväll inför ett rykande färskt avsnitt där ytterligare en seriemördare på den engelska landsbygden ska avslöjas av DCI Barnaby. Och där den ständigt återkommande frågan hänger i luften; hur många ska de hinna ta död på i detta avsnitt?!

Men vet ni, i jul visas de tre sista avsnitten från den senaste säsongen. Då blir det gravöl. Och ännu fler tända ljus. Om du inte kan vänta till i vinter, spana in de gamla repriserna som visas av Morden i Midsomer på TV3. Redan ikväll 21.00! Det ska i alla fall jag göra. Och dricka ännu mer te.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Kommentarer
Postat av: Knyttsak

Ja, jag håller med. Tråkigt! En era går i graven när John Nettles inte är med längre. Fast samtidigt förstår jag honom. Har man arbetat med en serie i så många år är det kanske dags att göra något annat ett tag.

2010-08-04 @ 11:11:54
URL: http://knyttsak.blogg.se/
Postat av: Hemmakatten

Verkligen en era som går i graven. Men vi får hålla till godo med de andra brittiska kriminalserierna så länge, tex Mördare okänd. Vem vet. Nettles kommer kanske tillbaka?

2010-08-04 @ 12:03:44
URL: http://hemmakatten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0